Accident cu nacela 2012, in Eemshaven, Olanda

Pentru a ajunge sa monteze in orasul Eemshaven din Olanda o structura metalica la inaltimea de 123 de metri, o firma poloneza a gasit o solutie pe cat de ingenioasa, pe atat de periculoasa. Suspendata, la marginea unei cladiri de birouri in constructie, o nacela articulata de 43 m sta pe doua grinzi rezemate pe alte doua traverse la o inaltime de 80 m deasupra solului.

Curaj sau inconstienta ?


Se spune ca in statiile de inalta tensiune, la peste 110 KV, electricienii de la intretinere au voie sa greseasca doar o singura data pt ca a doua oara nu mai au ocazia. In domeniul nacelelor este cat se poate de evident ca aceasta regula se aplica fara exceptie tuturor operatorilor.

Pentru a ajunge sa monteze in orasul Eemshaven din Olanda o structura metalica la inaltimea de 123 de metri, o firma poloneza a gasit o solutie pe cat de ingenioasa, pe atat de periculoasa. Suspendata, la marginea unei cladiri de birouri in constructie, o nacela articulata de 43 m sta pe doua grinzi rezemate pe alte doua traverse la o inaltime de 80 m deasupra solului. Contrar recomandarilor de securitate ce stipuleaza clar ca utilizarea unui echipament de lucru la inaltime trebuie facut in conditii de maxima siguranta, acesti "temerari" din Polonia au reusit performanta de a-si pune nu doar viata lor in pericol ci si vietile muncitorilor din santierul situat sub ei si... au scapat nevatamati.

Sporturile extreme, practicate de catre unii operatori de nacele, fac de multe ori inevitabile accidentele cu victime, iar aceasta "performanta" fatala poate fi considerata drept o remarcabila abilitate de a evita toate sistemele de siguranta proiectate de catre constructorii de nacele. De obicei majoritatea celor ce trec de toate sistemele de siguranta ale echipamentelor de lucru la inaltime "pacalesc" aceste dispozitive de protectie doar... o data.

In imaginile prezentate mai sus vedeti doar cateva "reusite finale" ale unor utilizatori de nacele, mai degraba inconstienti decat temerari, iar aproape fiecare "realizare" de acest gen a fost fatala pt operatori.

Fiind constienta de riscurile la care se pot supune voluntar sau involuntar unii utilizatori de nacele, echipa de specialisti a Grupului Baurent face un training complet personalului deservent, ce urmeaza sa foloseasca aceste echipamente, la fiecare livrare de nacele.

In felul acesta, impartasind din experienta proprie de peste 10 ani in acest domeniu, expertii nostri se asigura ca personalul desevent al fiecarui client al nostru va fi protejat si va utiliza in totala siguranta nacela achizitionata.